Winters Hart voor Dieren

donderdag 3 november 2016

Het maken van een laserklaar bestand in Adobe Illustrator

Alternatieven voor CorelDraw®

De volgende vraag wordt ons steeds weer gesteld: "... moet ik echt met CorelDraw® werken? Ik zou mijn ontwerpen veel liever in een ander programma bewerken, zoals bijvoorbeeld in Adobe Illustrator®." Geen probleem, deze handleiding toont de belangrijkste instellingen waarop u moet letten

Stap voor stap naar de optimale instellingen:

Stel direct als u begint de volgende punten in, zodat de laser de grafische informatie op de juiste wijze kan interpreteren.
Stap voor stap:
Stap 1: RGB-kleurenpalet

Stap 2: Snijlijnen rood en fijn


Stap 3: Doorgaan naar afdrukdialoog
Uw design is nu klaar en u wilt het naar de printer versturen. Net als CorelDraw® communiceert ook Adobe Illustrator® via de afdrukdialoog met de laser.
Klik op "Print " of "Afdrukken" en het afdrukvenster van Adobe Illustrator® wordt geopend. Controleer onder het punt "Output" of bij het punt kleurenpalet RGB is geselecteerd.Klik vervolgens op "Setup" (Instellen) en het klassieke afdrukvenster wordt geopend.

Stap 4: TrotecEngraver selecteren en laserparameters invoeren

Selecteer nu de TrotecEngraver en u kunt onder het punt "Preferences" of"Instellingen" de laserinstellingen maken. Als u klaar bent, klikt u op "Print" of "Afdrukken" en u wordt automatisch doorgeleid naar JobControl®.

Stap 5: JobControl®

In het venster JobControl® ziet u de plaat en kunt u actuele (of al wat oudere) taken uit het menu aan de rechterkant kiezen en naar wenst op de plaat positioneren.Meer informatie over JobControl® vindt u hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten