Winters Hart voor Dieren

woensdag 2 december 2009

Trotec wint User Experience Award 2009

De 5e verjaardag van de World Usability Day

World Usability Day werd in 2005 opgericht als een initiatief van de Usability Professionals 'Association om ervoor te zorgen dat de diensten en producten die van groot belang zijn voor het menselijk leven gemakkelijker toegankelijk en eenvoudiger te gebruiken zijn.

De 5e verjaardag van de World Usability Day werd gevierd op de 12e november 2009.

Elk jaar worden op de tweede donderdag van november, ruim 200 evenementen georganiseerd in meer dan 43 landen over de hele wereld om het grote publiek bewust te maken en om professionals te trainen in de mogelijkheden en vraagstukken die centraal staan op het gebied van onderzoek naar gebruiksvriendelijkheid en -gemak, ontwikkeling en toepassing in de praktijk.

Voor de eerste keer dit jaar zijn ook innovatieve (software) bedrijven uitgenodigd om deel te nemen aan de User Experience Award.

De gepresenteerde projecten zijn beoordeeld door een onafhankelijke jury op basis van transparante criteria, zoals kwaliteit van de dienstverlening en klant herkenning (http://www.worldusabilityday.org/)

Overhandiging User Experience Award 2009 aan Trotec

Trotec’s bijdrage was de Rayjet, het nieuwste product van Trotec. Het betrof het complete pakket: het Rayjet lasersysteem, de Rayjet Commander Software, de website en de demo en training video's.

Het volledige Rayjet concept is ontwikkeld met de volledige focus op bruikbaarheid en klantgerichtheid:

Vanaf het allereerste begin is het lasersysteem getest en geoptimaliseerd qua productontwikkeling en klantvriendelijkheid.

De Rayjet Commander Software is ontwikkeld met als doel snelle begrijpelijkheid en intuïtief gebruik, zelfs voor onervaren gebruikers.

De Rayjet Website, www.rayjetlaser.com/nl, helpt kopers, die voor het eerst met lasers gaan werken, gemakkelijk en snel vertrouwd te raken met lasertechnologie en het gebruik ervan.

De interactieve demo en training DVD biedt een stapsgewijze uitgebreide uitleg over de installatie, werking en onderhoud en service van het systeem.

Ondanks de vele toepassingen van zeer bekende producten voor brede toepassingen, werd Trotec als winnaar uitgeroepen in de categorie "User Experience Award 2009"

Dit benadrukt op indrukwekkende wijze de buitengewone gebruiksvriendelijkheid en klantgerichtheid van de gehele Rayjet presentatie.