Winters Hart voor Dieren

donderdag 10 december 2009

Trotec’s Reis naar Mars

Het verhaal begint in Auburn in de staat Washington, Verenigde Staten, waar Jet City Lasers werkte aan de zonnewijzers voor de nieuwe Mars Rovers "Spirit" en "Opportunity". Terwijl uiteindelijk hun producten over het Mars landschap rolden, zocht Jet City lasers aanvankelijk naar een betrouwbaar lasersysteem om te lasermarkeren. Maar het bedrijf ontdekte dat weinig lasersystemen tegen de gestelde uitdaging voldeden. Na het gebruik en de exploitatie van zogoed als alle lasersystemen voor lasermarkeren, lasersnijden en lasergraveren, besloot het bedrijf om al haar apparatuur te vervangen door CO2 en YAG-lasersystemen van Trotec.


Trotec komt te hulp

"De lasersystemen die we gebruikten moesten minstens twee keer het werk doen om de vereiste nauwkeurigheid van het graveerwerk te garanderen," verklaart Jim Wright, de oprichter van Jet City Laser, "We moesten regelmatig onderdelen twee of drie keer lasermarkeren om het goed te krijgen. Dit veroorzaakte onnodig afval en verspilde tijd." In sommige gevallen, volgens Wright konden de machines de werkdruk niet aan.

"Voor één project, moesten we meer dan 25.000 regels code voor gereguleerde luchtvaart materialen markeren. Het systeem dat we gebruikten liep twee lijnen en hield er vervolgens mee op. Het was gewoon te veel voor die machine", zei hij. "Ik bestelde een Trotec laser, die de volgende dag liep en het werk in één keer deed."

Inmiddels is het gehele machinepark vervangen door Trotec Speedy 300’s en een FineMarker. .

Bedenk dus, dat als in 2010 de volgende missie opweg gaat naar Mars, er wat van Trotec in zit ...

Zie ook, voor hele artikel en links naar bron materiaal: http://www.troteclaser.nl/

Het artikel is oorspronkelijk gepubliceerd in "Modern Applications News"