Winters Hart voor Dieren

woensdag 20 juli 2016

Ongelooflijke lasergravures en DIY-handtassen uit leer van sueco

Het team van Julio Brinkmann bewerkt in zijn studio in München hoogwaardig leer om mooie handtassen en accessoires te maken - ook verkrijgbaar met een persoonlijke lasergravure. Voor creatievelingen heeft sueco DYI-kits voor het zelf naaien van leren handtassen.

sueco: eenvoudig zelf te maken


​Het idee om hoogwaardige lederen tassen aan te bieden om zelf te maken ontstond aldus Julio Brinkmann, "omdat een vriend een leren handtas wou, maar deze veel te duur vond en te onpersoonlijk." Dus de jonge ondernemer leerde naaien en besloot na een succesvol eindresultaat, om zijn eigen handtas fabriek te beginnen.



100% plantaardig gelooid leer uit Duitsland


Samen met mede-oprichter en CEO Julio, vormen Christine (product coördinator) en Raphaela (verantwoordelijk voor de productie) het kleine hardwerkende team van de jonge startup. Alle accessoires en DIY-kits van sueco worden gemaakt van 100% plantaardig leer en dus vrij van chemische stoffen.


Tasjes en accessoires geïndividualiseerd door sueco


In aanvulling op de DIY-kits produceert sueco ook hoogwaardige handtassen en accessoires, zoals etuis en portemonnees, voorzien van een persoonlijke lasergravure. We laten u in een kort stappenplan zien hoe u een sleuteletui van leer kunt graveren met bijvoorbeeld een hotelkamernummer en logo met behulp van een Speedy 400 lasersnijmachine.



Lasergraveren sleuteletui van leer

​Als eerst wordt de layout inclusief het hotel logo en het kamernummer met Adobe Illustrator gemaakt, voordat het leer door de laser grof gesneden wordt.

Het gesneden deel wordt met de JobControl software gepositioneerd, om vervolgens de gravure met de laser te kunnen maken. Daarbij worden ook de kleinere en fijnere gaatjes met de lasersnijder gemaakt, dat geeft later een zeer mooie en rechte naad.


Het afwerken van het leren etui

Het leer wordt aansluitend nog schoongemaakt en met was bewerkt, dit gebeurt voordat het ringetje in de laatste stap aangebracht wordt.

Ten slotte wordt het etui met de hand genaaid en de randen worden gepolijst om het leer niet te beschadigen.


Mooie lederaccessoires gemaakt met de laser

​Het hoogwaardige sleutel etui is klaar, die sueco voor het hotel bewerkt heeft. Dankzij de nauwkeurige lasersnede en de zeer fijne gaatjes laat het etui zich met een strakke rechte naad naaien. De nauwkeurige lasergravures op het leer geven het etui een bijzonder persoonlijke touch. 

"In de toekomst willen we nog meer focus leggen op de individualisering en de gravures, zoals op armbanden of servetringen." vertelt Julio Brinkmann. Wij verheugen ons erop en wensen het team van sueco veel succes!