Winters Hart voor Dieren

donderdag 4 april 2013


Kroonjuweeltje 

De voorlopig laatste Koninginnedag komt al steeds dichterbij, net als de Inhuldiging. Ons Open Huis, dat plaats vindt van 19 t/m 22 april, krijgt daarom ook een oranje tintje. De ‘doe-het-zelf’ blog staat in het teken van deze festiviteiten. De kroon symboliseert de soevereiniteit van het Koninkrijk der Nederlanden. De kroon verbeeldt ook de waardigheid van het staatshoofd. Zodoende geven we hier een template voor het laseren van een polypropyleen kroon.



Hoe werkt lasersnijden van kunststof?

Snijden van acryl is één van de meest voorkomende lasertoepassingen. Maar andere kunststoffen als polycarbonaat, polypropyleen en polyethyleen, kunnen ook gesneden worden met de laser. Normaal gesproken worden CO2 lasers gebruikt voor dit type lasersnijden. Deze golflengte reageert erg goed op een groot aantal kunststof materialen.


Waarom snijden lasermachines sneller dan snijplotters?

Nauwkeurig aangepaste asaandrijvingen en innovatieve controle garanderen dat lasersnijden met Trotec systemen snel en precies gebeurt. Anders dan bij snijplotters, is er geen materiaalweerstand bij het gebruik van de laser. Met als resultaat dat het werken met een laser sneller is. Een ander voordeel: het is niet nodig de laserstraal met een mes op te tillen of te draaien. Trotec lasersystemen maken volop gebruik van dit voordeel in snelheid en detail. Met name bij het werken met fijne geometrieën.


Moet ik het materiaal bevestigen aan het werkvlak?

Nee. De laser oefent geen druk uit op het materiaal tijdens het proces; klemmen of enkele andere vorm van bevestigen is daarom niet nodig. U hoeft enkel het werkstuk in te voeren en het laserproces te starten. Dit bespaart tijd en geld tijdens de voorbereiding van het materiaal. 


Benodigde materialen:
- Polypropyleen
- 0 – 5 mm dik
- 1,5 inch lens


Mogelijke apparaten:
- Speedy 100
- Speedy 300
- Speedy 400
- Speedy 500
- Rayjet
- Speedmarker FL


Door ons gekozen apparaat:
Speedy 300, 80 Watt & Speedmarker FL, 20 Watt


Het laserproces:

Snijden:
Opent u het bestand ‘Oranje Boven’ in een grafisch programma en zendt deze naar de laser.
Vermogen: 60%, Snelheid: 1%, Hz: 10.000IPC aanAir assist aan

Markeren:In focus
Vermogen: 100, Snelheid: 500, Hz: 20.000


De parameters zijn afhankelijk van de gekozen machine en het beschikbare laservermogen. Daarom kunnen de parameters enigszins variëren.