Winters Hart voor Dieren

dinsdag 18 oktober 2016

Selecteer de juiste focusmethode



Voor een nauwkeurige lasergravure is het belangrijk de juiste lens te kiezen, de juiste werktafel en een passend afzuigsysteem. Last but not least, speelt de juiste focus een belangrijk rol bij het creëren van een perfecte gravure. De juiste instelling van de focus - dwz de juiste afstand tussen de laserkop en het materiaal dat gegraveerd moet worden - is cruciaal voor een perfect resultaat. Trotec biedt verschillende focusmethodes.




Focusmethode 1: Ultrasoon sensor
De Sonar TechnologyTM werkt met een ultasoon sensor op de laserkop. Deze sensor maakt een nauwkeurige meting van de afstand mogelijk op elke positie van de werktafel. Met slechts één druk op de knop van het toetsenbord, wordt het focuspunt berekend op basis van de geselecteerde lens. De werktafel zal automatisch in de juiste focuspositie bewegen.

Deze focusmethode is met name geschikt voor alle geluidsreflecterende materialen. De Sonar TechnologyTM is een zeer efficiënte focusmethode. Er is patent op aangevraagd.

Focusmethode 2: Lichtbalk focus
De lichtbalk focus werkt met sensoren . Als de auto focus ingeschakeld is op het toetsenbord van het lasersysteem zal de bewerkingstafel naar boven gaan. Zodra het materiaal dat u in de laser heeft gelegd de lichtbalken passeert, zal de opwaardse beweging van de tafel stoppen. Het focussen is dan afgerond en het laserproces kan beginnen!

De lichtbalk focus is ideaal voor vlakke ondoorzichtige materialen, waarbij de materiaaldikte onbekend is.


Focusmethode 3: Bi-directionele communicatie
De software focus is een elegante methode voor het automatisch benaderen van de exacte hoogte van de werktafel. Dankzij de bi-directionele communicatie weet de computer altijd exact wat de hoogte van de werktafel is. Vervolgens vult u de materiaaldikte in en de lens die u gebruikt. De Trotec JobControl software berekent automatisch het optimale focuspunt. De tafel zal vervolgens in juiste positie bewegen met slechts één druk op de knop.

Deze focusmethode is ideaal voor de bewerking van materialen, waarbij de materiaaldikte bekend is.
Focusmethode 4: Focus tool
De focusinstelling met de metalen focus tool is snel en flexibel. De lasergebruiker hangt de focus tool aan de laserkop en beweegt de tafel handmatig, totdat de oppervlakte van het werkstuk dat gegraveerd moet worden de focus tool aanraakt. 

Deze methode is met name geschikt als er gewerkt wordt met veel verschillende materialen, als de materiaaldikte onbekend is en voor cylindrische objecten.