Winters Hart voor Dieren

donderdag 26 juni 2014

President Obama Leert Over de Speedy 300!




Op 17 juni jongstleden heeft President Obama de Pittsburgh TechShop bezocht om creatieve manieren die de productie stimuleren te belichten en om zijn programma onder de aandacht te brengen, waarin ondernemers toegang kunnen krijgen tot geavanceerde apparatuur.  

Obama Bezoekt de TechShop

Tijdens zijn bezoek heeft hij een tour gekregen door de TechShop en een demonstratie van de verschillende systemen, waaronder een 3D printer en een Trotec Speedy 300 lasersysteem. "We moeten de toegang tot technologie meer en meer stimuleren onder de ondernemers en uitvinders," aldus Obama.



Demonstratie Speedy 300

James Gyre van Naked Geometry heeft de Speedy 300 trots laten zien aan de president. Hij heeft het laserproces gedemonstreerd door een houten ornament te creĆ«ren met de titel “Prayer for Peace”. Hierdoor werd de snelheid en nauwkeurigheid van de Speedy 300 belicht. “Het is een rijke mandala van leven en aarde. Het bevat het getal 12 (voor de flora) en phi (voor het menselijk leven) en het symbool voor oneindigheid.” legt Gyre uit. De fijne details van het ontwerp en de complexe snedes die de Speedy 300 heeft uitgevoerd, bewijzen de extreme nauwkeurigheid en de intelligente techniek.

Nadat de bewerking voltooid was hield Obama het resultaat omhoog. “Dit is mooi”, aldus een glimlachende Obama. Vervolgens sprak hij de groep toe over dit initiatief en hield hij een korte vragenronde.