Winters Hart voor Dieren

vrijdag 26 september 2014

Lasersnijden en Digitaal Printen - Een Liefdesverhaal


Het business model in de print industrie is zonder twijfel enorm veranderd in de laatste jaren. Met kleinere oplages en strakke deadlines moeten print service providers nieuwe gebieden identificeren waarin zij zich kunnen onderscheiden van de rest.

Alexander Jauker bespreekt nieuwe zakelijke kansen

Lasers openen de deur naar nieuwe zakelijke kansen en stellen bedrijven in staat om zich te onderscheiden door hun portfolio, het genereren van nieuwe inkomststromen en het verhogen van de winstmarges. Met het gebruik van een lasersysteem, kunnen sign & display bedrijven hun diensten eenvoudig uitbreiden met contoursnijden van gedrukte materialen als acrylaat, papier, karton, MDF, polystyreen en foam board. De mogelijkheid om bijzondere vormen voor displays, signs of papierproducten te kunnen maken zorgt voor een hoogwaardig en interessant eindproduct.



Acrylaat bewerking

Sign en Display bedrijven die investeren in een laser breiden over het algemeen het veld van acrylaat bewerken uit. Dit omdat nabewerking en hetzelfde niveau van complexiteit niet haalbaar is met een CNC-freesmachine. Als gevolg hiervan, besteden de bedrijven zonder lasersysteem deze toepassingen uit. Uitbesteden brengt extra kosten met zich mee, bedrijven verliezen de controle over het proces en de productietijd wordt langer. Al deze factoren betekenen niet alleen een lagere marge, maar ook dat je als bedrijf minder concurrerend bent.

Voordelen van de lasertechnologie 

Lasersnijden is onverslaanbaar op acrylaat! Traditionele kartelranden vereisen een extra polijstproces. Met een laser kunt u vlamgepolijste randen bewerkstelligen zonder nabewerking. Het één-stap-laserproces zorgt ervoor dat het dure en tijdsintensieve vlampolijsten niet meer nodig is... Een kostenbesparing die op kan lopen tot 88%!
Met de mogelijkheid om complexe vormen met de hoogste nauwkeurigheid en kwaliteit te produceren, heeft de lasertechnologie 'papierbewerking' opnieuw gedefinieerd. Een snijplotter is niet in staat om aan dergelijke eisen te voldoen. Klanten kunnen blij zijn met de nieuwe kansen voor ontwerpen, zij kunnen zich onderscheiden van de concurrentie. Klanten zijn niet alleen in staat om de meest verfijnde papiervormen te snijden, maar het is tevens mogelijk logo's of foto's te graveren.
De laserstraal is de universele ‘tool’ voor alle vormen, sterktes en diktes van materiaal; of het materiaal stug, flexibel, hard of zacht is. u whether the substrate is rigid or flexible, hard or soft.

Extra advies

Gedrukte signs, displays of POP materialen kunnen op individuele basis gesneden worden met behulp van lasertechnologie en camerasystemen. Met andere methodes, zoals handmatig of met een laserpointer registratie leiden kleine vervormingen van het gedrukte ontwerp tot ontevreden resultaten. Echter, een camerasysteem herkent de vervormingen op het gedrukte ontwerp. Het snijpad wordt automatisch en dynamisch aangepast. Daarom sluiten de snijlijnen perfect aan bij het gedrukte ontwerp. 
Camera registratie werkt middels markeringsregistratiepunten langs de afbeelding. De camera is bevestigd aan de laserkop en registreert de dimensies van het gedrukte ontwerp door de markeringspunten te lezen voordat het snijproces van start gaat. Door de registratiemarkeringen van het gedrukte ontwerp te vergelijken met de beoogde posities in het origele snijbestand, is het registratiesysteem in staat om elke afwijking te herkennen en te compenseren. De software corrigeert niet alleen rotaties, maar het past ook het snijpad aan als het gedrukte ontwerp scheef ligt of vervormd is. Dit garandeert een perfect gesneden eindproduct. 
Wetende dat lasertechnologie deuren kan openen voor nieuwe inkomststromen, moeten print service providers te weten komen wat het meest geschikte lasersysteem is voor hen. De combinatie van het optische registratiesysteem en een Trotec laser kunnen de proceskosten tot 30% verminderd worden. Een goed begin is de SP500 met i-cut registratiesysteem. Trotec’s Speedy 500 is een goede partner voor het produceren van meer producten, nieuwe diensten aan te bieden en een toegevoegde waarde. Met een groot werkgebied en een doorvoer optie tezamen met ontelbare hardware opties is de SP500 perfect uitgerust voor elke toepassing. 

Veelzijdige toepassingen

Van simpele rechthoekige signs tot complexe contouren en markeringen, alles is mogelijk: 
• UV-bestendig, contour gesneden signs van hoogwaardig acrylaat 
• Complexe gift cards gemaakt van papier 
• Gedrukte displays met bijzondere vormen 
• Contour-gesneden verlichte acrylaat signs 
• Lasergesneden letters aan de achterzijde verlicht 
• Gedrukte en gesneden kartonnen displays 
• Complexe vormen van boekbinden en covers 
• Pop-ups voor indrukwekkende direct mails 
• Gegraveerde en gesneden huwelijkskaarten en wenskaarten 
• Gedrukt acrylaat advertentiemateriaal, verlichte letters en logo's
• Polyester vlaggen en banners
Voor een voorbeeld bekijk deze video.
Samengevat, digitale afwerking is een niet-verzadigde markt met ruimte voor groei, waarbij een competitief voordeel en toegevoegde waarde gegarandeerd is. Slechts één tool is  nodig voor alle toepassingen en materialen. Dit systeem is met name geschikt voor acrylaat bewerking, aangezien de markt een vlamgepolijste snede van acrylaat POP materialen, displays en signs eist.