Winters Hart voor Dieren

dinsdag 6 augustus 2013

Exclusieve en persoonlijke touch aan uw brieven

Het aantal brieven dat jaarlijks nog verstuurd wordt is enorm gedaald. Echter blijft het belang van brieven groot. Wilt u een extra dimensie geven aan uw brieven, uitnodigingen of geboortekaartjes? Dat kan! Maak in dat geval gebruik van preegstempels. Wij vertellen u in deze blog hoe u uw eigen preegstempels kunt maken met een Trotec laser.



Reliëfvorming met een preegtang geeft een exclusieve en persoonlijke touch aan uw uitnodigingen en brieven. U kunt eenvoudig uw eigen preegplaatjes produceren met een lasermachine. Wat u hiervoor nodig hebt: standaard Delrin vellen voor het graveren en uitsnijden van de plaatjes, een preegtang, papier van hoge kwaliteit en een Trotec lasermachine (Speedy 100, 300, 400 of 500). 

Elke preegtang bestaat uit twee plaatjes - één met een positief (vrouwelijk) reliëf en één met een negatief (mannelijk) reliëf. Het positieve reliëf (mannelijk) wordt geproduceerd met zwarte letters op een witte achtergrond. De zwarte elementen worden gegraveerd in het Delrin materiaal. Het negatieve reliëf (vrouwelijk) is precies omgekeerd, witte letters op een zwarte achtergrond. Hierbij wordt het gehele zwarte oppervlak verwijderd door de laser.



In deze handleiding kunt u lezen hoe u het geschikte papier kunt kiezen en hoe een ontwerp te maken in CorelDraw. We wensen u veel succes met het produceren van uw eigen preegstempel en zijn erg benieuwd naar het resultaat. Foto's zijn altijd welkom op onze Facebook of Twitter pagina of via de mail.