Winters Hart voor Dieren

donderdag 10 april 2014


Lasergraveren spiegels

Uw creativiteit kent geen grenzen: Zelfs spiegels kunnen unieke elementen worden met lasergraveren.

Vereiste materialen:

Spiegel
Acryllak

Geschikte machines:

Speedy 100 fiber, Speedy 100 flexx,Speedy 300 fiber, Speedy 300 flexx,Speedy 400 fiber, Speedy 400 flexx

Gebruikte Trotec Laser:

Speedy 100 flexx
(fiberlaser: 30 Watt)

Tip: 

Gebruik de 2.85 inch flexx lens of de 3.2 inch fiberlens







Stap 1

Allereerst, leg in het gedeelte waar u wilt graveren een stuk geanodiseerd aluminium. Op deze manier graveert u niet het hele werkgebied. Als alternatief kunt u ook werken met een honingraattafel. Vervolgens legt u de spiegel met de spiegelzijde naar boven in de laser. Graveer de spiegel van boven door het glas, met uw gewenste motief. Glas reageert niet op de fiberlaser, zodoende wordt alleen de spiegellaag verwijderd door de laser. Het glas zelf wordt niet beschadigd, aangezien het alleen reageert op de golflengte van de CO2 laserbron.

Stap 2

De daaropvolgende schoonmaak is erg eenvoudig, aangezien de erosie en het stof van de gravure landt op de tafel onder de spiegel en niet op de spiegel zelf.

Stap 3

Bij de laatste stap wordt er geschilderd. Op de achterkant van de spiegel kunt u acryllak aanbrengen. Het uiteindelijke resultaat: De spiegellaag wordt verwijderd tijdens het graveren, dus dit deel van de spiegel is nu transparant. Met als gevolg heldere en intense kleuren.

Snelheid: 10 %
Vermogen: 100 %
Resolutie: 50.000 ppi/Hz

Voor het downloaden van het pdf bestand verwijs ik u naar onze website: http://www.troteclaser.com/nl-NL/Laser-Voorbeelden/Glas/Documents/Template_Spiegel_Graveren.pdf