Winters Hart voor Dieren

woensdag 14 november 2012


Trotec presenteert een nieuwe dimensie van lasergraveren: Speedy 400

De flatbed laser heeft als speerpunten bruikbaarheid en flexibiliteit.

Tijdens de Paperworld 2012 in Frankfurt heeft Trotec de nieuwe Speedy 400 voor het eerst gepresenteerd. De Speedy 400 beschikt over een werkgebied van 1000 mm x 610 mm. Dit maakt het mogelijk om de meest gebruikelijke en standaard materiaal groottes te bewerken. De lasergraveermachine is een perfecte uitbreiding van de Speedy familie. Qua platform grootte valt de Speedy 400 tussen de Speedy 300 en Speedy 500. De belangrijkste speerpunten bij het ontwikkelen van de nieuwe lasermachine waren: bruikbaarheid, duurzaamheid en flexibiliteit. De al succesvol gebleken Speedy kenmerken hebben hierdoor een nieuw en hoger niveau bereikt met de Speedy 400.

Speedy 400: Meer dan een nieuw platformformaat
Het werkgebied van de Speedy 400 is geoptimaliseerd voor perfect materiaalgebruik, bijvoorbeeld voor standaard formaten van plaatmateriaal, acryl en papier. Dit bespaart tijd en geld, aangezien voorsnijden niet nodig is.


Samen met de introductie van de Speedy 400, is ook de nieuwe lasersoftware versie van Jobcontrol gepresenteerd.  Niet alleen het nieuwe design, maar ook de indrukwekkende nieuwe functies zullen de moderne lasergebruiker bevallen. De nieuwste versie van Trotec’s lasersoftware bevat een Job Time Calculator. Dit is een uniek en praktisch hulpmiddel voor het plannen van lasergraveren en het plannen van de snijduur, alvorens de lasertaak.
De Job Time Calculator ondersteunt perfect de Trotec lasergebruikers tijdens de afhandeling van orders. Bovendien, kunnen materialen en favorieten georganiseerd worden binnen een paar klikken.  

Innovatief tafeldesign
Met het innovatieve tafeldesign is het aanpassen van de werktafels kinderlijk eenvoudig.
Afhankelijk van de toepassing kan de lasergebruiker de optimale tafel toevoegen. De keuze bestaat uit: een standaard tafel voor graveertaken, een honingraat rooster voor het snijden van kleine onderdelen of een snijtafel voor ingewikkelde snijtaken. Een vacuümtafel is de perfecte oplossing voor de verwerking van dunne en lichte materialen als: papier, karton, film of folie.

Altijd Maximale Flexxibiliteit
Elke
Speedy 400 is “ready for flexx”. Dit wil zeggen dat aan een Speedy 400, op elk willekeurig moment, een extra laserbron kan worden toegevoegd. Op die manier kan de Speedy 400 worden uitgebouwd naar een Speedy 400 flexx. Dit maakt optimale flexibiliteit voor de gebruiker mogelijk, bij elke denkbare toepassing. Tevens is de Speedy 400 het enige lasersysteem in zijn klasse die uitgerust kan worden met een CO2, een fiber of beide laserbronnen.