Winters Hart voor Dieren

donderdag 3 januari 2013


Januari Promotiemaand!






Januari is bij Trotec de promotiemaand. Dit blijkt onder andere uit onze beursagenda, zo zijn we aanwezig tijdens de Souvenirbeurs in Amsterdam, de PSI vakbeurs in Düsseldorf, de Grafische Vakbeurs in Gorinchem en de Paperworld in Frankfurt. Dit leek ons een goede aanleiding voor een blog rondom het lasergraveren en -markeren van promotieartikelen. 

Het gebruik van een laser biedt bij de vervaardiging van promotieartikelen en relatiegeschenken vele voordelen. Eén van deze voordelen is de grotere omzet die gecreëerd kan worden, door de meerwaarde van het individualiseren van het product. De lasertechnologie maakt het eveneens mogelijk om meerdere applicaties toe te passen. U kunt uw diensten dus uitbreiden naar de behoeften van de klant.

Een kenmerk van relatiegeschenken en promotieartikelen is dat deze geproduceerd worden uit verschillende materialen. Met een laser kunnen logo’s, serienummers, foto’s, teksten, versieringen en barcodes worden gegraveerd op allerlei verschillende materialen. Zo is het mogelijk om de volgende materialen te bewerken: hout, glas, karton, textiel, acryl, papier, folie, MDF en metaal. Met als kanttekening dat er een onderscheid gemaakt kan worden in het soort laser. Hout, rubber of kunststoffen vereisen bijvoorbeeld een CO2 lasergraveersysteem, terwijl metaal en roestvrij staal meestal met een YAG of fiberlaser gemarkeerd worden. 


 
Een ander voordeel van de lasertechnologie is dat consistente resultaten gegarandeerd kunnen worden, aangezien de laser geen druk uitoefent op het materiaal. Dit bespaart tijd en geld wat betreft het bevestigen van het materiaal. 

Bekijk ook eens onze video voor een impressie van de mogelijkheden van de lasertechnologie bij relatiegeschenken en promotieartikelen. Of bezoek onze website als u meer informatie wilt over de mogelijkheden van lasergraveren en –markeren. Natuurlijk staan we u ook graag telefonisch te woord.